11 mai 2021 - 10:39

Vizita la ferma de prepelite din Valcea. MADR: se va lansa o linie de produse Fast Food Healthy

În cadrul vizitelor de pe teren de la acest sfârșit de săptămână, ministrul Agriculturii Adrian Oros a făcut un popas și la Ferma Bunicii, o fermă de prepelițe înființată în anul 2012 care poate adăposti până la 100.000 de păsări.

Potrivit informațiilor MADR, în anul 2014 a fost inaugurat primul centru de procesare carne și ouă de prepeliță, iar în 2015 a fost deschis un centru profesional de incubare și creștere pui de o zi cu o capacitate de aproximativ 40.000 pui/serie.

În acest moment, în fermă se produc aproximativ 1.500.000 ouă /lună și se fac achiziții de la ferme mai mici din țară de aproximativ 2.000.000 ouă/lună. Anul acesta, fermierul își propune să construiască încă o ferma de capacitate mare.

Din fermă pleacă o gamă largă de produse către marile lanțuri comerciale: ouă de prepeliță fierte și curățate, ouă de prepeliță marinate, terină din prepeliță, pate din prepeliță, chiftele din prepeliță, cabanos din prepeliță, crenvurști din prepeliță, burger din prepeliță, carcasă de prepeliță.

MADR a anunțat că din luna iulie se va lansa o linie de produse Fast Food Healthy atât pe comerț stradal (Food Street) cu restaurante mobile(Food Truck ), cât și în puncte fixe.