Vizita de lucru la fermierii afectati de seceta. „1,4 MIL ha din culturile insamantate, calamitate peste 40%”

Fermierii din județului Ialomița s-au întâlnit marți, 26 mai 2020, cu ministrul Agriculturii Adrian Oros. Aceștia au purtat discuții ample referitoare la modalitatea prin care vor primi despăgubiri pentru culturile care le-au fost calamitate și despre viziunea Ministerului Agriculturii în ceea ce privește creșterea capacității de irigații în această zonă.

În cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu fermierii din zona de Est a județului, Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a dat asigurări că vor fi oferite despăgubiri pentru toate suprafețele compromise. „În țară sunt aproximativ 2,9 milioane de hectare care au fost însămânțate, din care 1,4 milioane sunt calamitate într-un procent de peste 40%. Până în 15 iunie vom avea o sinteză a situației din fiecare județ, iar după această dată vor fi acordate și despăgubiri, în fiecare județ, pentru fiecare fermier. Nu putem însă să avansăm sume la momentul de față, însă ele vor exista!» a precizat Adrian Oros, ministrul Agriculturii, citat de publicația locală.

Din delegația care l-a însoțit pe ministrul Oros în Ialomița a făcut parte și deputatul liberal Gheorghe Tinel. „Este evident că se fac eforturi pentru sprijinul tuturor fermierilor ale căror culturi au fost compromise… Este o prioritate pentru Guvernul României și Ministerul Agriculturii!” a precizat deputatul liberal Gheorghe Tinel la întâlnirea cu fermierii.

Ialomița se află în acest moment pe primele locuri la nivel național în ceea ce privește suprafețele calamitate din cauza secetei pedologice severe, scrie publicația locală independentonline.ro. Din peste 140 mii de hectare cultivate, aproximativ 130 mii de hectare au fost compromise în proporție de 100%, o arată ultimele estimări.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole