Vizita de lucru in Tulcea. Oros a anuntat DATA dupa care fermierii vor primi banii

Echipa MADR a plecat în vizită de lucru în Tulcea, unul din județele grav afectate de seceta severă. Întâlnirea a fost stabilită cu oficialii județului și a vizat realizarea unei analize punctuale a problemelor cu care se confruntă instituțiile subordonate Ministerului.

La vizită au fost prezenți Ministrul Agriculturii Adrian Oros alături de oficialii județului Tulcea, prefectul județului Alexandru Cristian Iordan, președinte – Secretar de Stat ANSVSA Robert Viorel Chioveanu, subprefectul județului Carmen Caloian, precum și deputații George Șișcu și Vasile Gudu.

Unul dintre subiectele principale s-a referit la efectele condițiilor meteo nefavorabile și lipsa precipitațiilor, fenomene care au afectat serios județul Tulcea, inclusiv culturile de primăvară.

Adrian Oros a dat asigurări că fermierii afectați de secetă vor primi despăgubirile promise de minim 80% din cuantum. Totodată, ministrul agriculturii a transmis că se are în vedere și compensarea sectorului zootehnic – ovine, caprine, bovine, apicultură, porc, pasări. Potrivit oficialului MADR, contrar informațiilor vehiculate în spațiul public, banii vor începe să intre în conturile fermierilor după 10 septembrie.

În cadrul întâlnirii, Ministrul Agriculturii a informat că prin programul european de relansare economică Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va elabora și aplica strategia de gestionare a apei privind infrastructura secundară și principală de irigat, infrastructură de desecare, combaterea eroziunii solului, prevenirea deșertificării și antigrindină. Obiectivul acestor măsuri consta ca întreaga suprafață a țării să fie acoperite de sisteme antigrindină.

Legat de Planul Național Strategic (PNS), Adrian OROS a declarat la intalnirea din Tulcea că la nivelul ministerului a fost terminată analiza nevoilor. Prin urmare, a fost reluat dialogul cu partenerii instituționali și sociali implicați în derularea fondurilor europene acordate pentru agricultură și dezvoltare rurală.

„Ministrul a subliniat că în ceea ce privește alocarea fondurilor prin PNS se va avea în vedere ca zonele cu constrângeri naturale, zona Deltei Dunării și zona montană, să aibă în continuare fonduri distincte”, se arată în informarea transmisă de MADR.

Potrivit comunicatului MADR, întâlnirea de lucru s-a ținut cu următoarele instituții subordonate: Direcția Agricolă Județeană Tulcea, Oficiul județean Tulcea al AFIR, Centrul Județean Tulcea al APIA, Oficiul pentru Studii Pedologice și Agrochimice Tulcea, Oficiul Județean de Zootehnie, Unitatea Fitosanitară din județ, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor Tulcea, Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare, Serviciul Regional Tulcea al ANPA, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole