VITICULTURA ECOLOGICA MECANIZATA, CU EFORT SI COSTURI MULT MAI REDUSE DECAT CEA MANUALA

Tehnicile aplicate în viticultura ecologică se bazează pe principiul stimulării producţiei naturale a ecosistemului şi păstrarea echilibrului acestuia în procesul de producţie agricolă.

Prin tehnologia aplicată nu se intervine împotriva naturii, ci se stimulează activitatea ei pentru realizarea obiectivelor de producţie.

În ultimul timp se face tot mai mult confuzia între tradiţional şi ecologic. Astfel, s-a indus ideea falsă că ceea ce este lucrat manual este şi ecologic. Din contră, pentru a reduce costurile neperformante cu forţa de muncă manuală, mecanizarea viticulturii este recomandată, mai ales pentru înlocuirea activităţilor chimice din viticultura convenţională cu operaţiuni mecanice care au acelaşi rezultat, dar cu efort şi costuri mult mai reduse decât cele manuale.

Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!  orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

  CELE MAI COMENTATE ARTICOLE  

PUBLICITATE

© AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.

Hide picture