Viticultorii trebuie sa respecte codul noilor practici oenologice autorizate în UE

În urma publicării noilor reguli de simplificare și clarificare a practicilor de vinificare în UE, în iunie 2019, și a normelor de aplicare a acestor reguli, Comisia Europeană a publicat detaliat codul practicilor oenologice ale Organizației Internaționale a Viței și Vinului (OIV). Detaliile sunt prezentate într-un mod care este mai ușor de citit și de înțeles. Acest lucru va permite producătorilor de vin să identifice rapid practicile autorizate în UE, precum și toate cerințele aferente. Practicile oenologice sunt definite, obiectivele lor evidențiate, precum și condițiile de utilizare și tipurile de vinuri la care se aplică. Acestea includ diferite tipuri de fermentare, de tratamente, de pasteurizare sau moduri de acidifiere sau de dezacidificare a vinului.

Noile norme adoptate la începutul acestui an au fost ultimul pas în alinierea legislației vitivinicole la Tratatul de la Lisabona de către Comisia Europeană. Simplifică cerințele în domeniul vinificației, sporind în același timp coerența dintre practicile oenologice ale UE și, pe de altă parte, codul internațional al practicilor oenologice și codul oenologic internațional al Organizației Internaționale a Viței și Vinului.

Înainte de această legislație, normele privind următoarele elemente ale legislației vitivinicole ale UE au fost actualizate pentru alinierea la Tratatul de la Lisabona:

  • prezentarea și etichetarea vinului,
  • autorizații pentru plantarea viței de vie,
  • verificări pentru a evita fraudele în sectorul vinicol,
  • registrul viilor,
  • documentele care trebuie să însoțească importurile și exporturile
[better-wp-embedder width=”100%” height=”1000px” download=”all” download-text=”” url=”https://eur-lex.europa.eu/legal-content/ro/TXT/PDF/?uri=OJ:C:2019:409:FULL&from=ro” /]

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole