Viorica Dăncilă: Susțin promovarea produselor alimentare montane la nivelul UE

v_dancilaViorica Dăncilă, vicepreședintă a Comisiei AGRI din PE , a atras atenția în dezbaterea care a avut loc în Parlamentul European pe marginea Raportului referitor la politica de coeziune în regiunile montane ale UE, asupra importanței susținerii agriculturii din zonele montane ale Uniunii Europene.
Conform vicepreședintei Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, agricultura montană, sectorul forestier și turismul sunt sectoare importante pentru identitatea și cultura regiunilor montane, dar și pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă în aceste zone.
‘Lanțuri muntoase din Europa se întind pe teritoriul mai multor state membre, inclusiv țări terțe. În aceste zone, agricultura montană, sectorul forestier și turismul sunt sectoare importante pentru identitatea și cultura regiunilor montane, ele aducându-și o contribuție importantă la ocuparea forței de muncă și la diversificarea continuă a economiilor acestor regiuni.
Ca atare, este benefică pentru Europa dezvoltarea producției agricole multiple în relație cu dezvoltarea turismului și a activităților legate de protecția mediului și o structurare adecvată a lanțului alimentar în zonele montane, fie în cadrul unor asociații ale organizațiilor de producători, care determină creșterea puterii de negociere a agricultorilor, fie prin crearea de piețe locale și a lanțurilor scurte de aprovizionare.
Susțin propunerea raportorului de a iniția o dezbatere privind introducerea unor etichete speciale pentru produsele alimentare montane la nivelul UE, având în vedere că zonele montane au un potențial semnificativ în ceea ce privește producția de alimente de calitate superioară, fapt care va permite o mai bună promovare și comercializare a produselor agricole și includerea acestora printre produsele turistice generale ale unei anumite zone geografice’, a arătat Viorica Dăncilă, la Strasbourg, în cadrul dezbaterilor pe marginea Raportului referitor la politica de coeziune în regiunile montane ale UE.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole