VIORICA DĂNCILĂ (PE) PROPUNE DEZBATERI CU TOATE STATELE EUROPENE PENTRU REFORMAREA PAC

Europarlamentarul Viorica Dăncilă, vicepreședintele Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din PE, a propus, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanți ai sectorului agricol din Cehia și Slovacia, organizarea unei dezbateri cu toate statele membre UE care se confruntă cu probleme similare în sectorul agricol, pentru a creiona o perspectivă comună asupra priorităților agriculturii europene, încurajând în același timp schimbul de bune practici între statele membre și între autoritățile locale.

Propunerea vine în contextul în care, la nivel european, începe discuția despre reformarea Politicii Agricole Comune, pentru perioada post-2020.

„Este important pentru țările în care agricultura joacă un rol economic important și unde există un procent ridicat al populației rurale, ca Politica Agricolă Comună să continue să ofere instrumentele pentru dezvoltarea acestui sector. PAC a contribuit la modernizarea agriculturii europene și a generat proiecte și la nivel național și trebuie să ne gândim cum să continuăm pentru a crește eficiența politicilor europene în domeniu”, afirmă eurodeputata.

În cadrul discuției cu delegațiile din Cehia și Slovacia s-a convenit asupra faptului că este necesar să avem, mai mult ca niciodată, o Politică Agricolă Comună post-2020 mai puternică în contextul noilor provocări. Aceasta înseamnă, printre altele, funcționarea îmbunătățită și mult mai stabilă a piețelor, consolidarea poziției agricultorilor în interiorul lanțului alimentar, măsuri destinate ameliorării poziției competitive a agricultorilor și ajutoare destinate acestora.

De asemenea, este nevoie de măsuri destinate femeilor din zonele rurale, acestea jucând un rol major în economia și societatea rurală. Sunt, totodată, necesare facilități pentru sprijinirea agricultorilor, pentru a spori competitivitatea economică a agriculturii și pentru a crea și menține locurile de muncă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole