Fermierul Viorel Nica a povestit cum a fost gândit proiectul pentru refacerea sistemului de irigații și unde au fost făcute greșeli:
„Când eram tânăr, udam cu motopompe, cum puteam, eram inginer începător.Mă rugam de fiecare dată să plouă. Vecinii mei aveau sisteme performante. După Revoluție am pornit irigatul pe 23 martie 1990, așa de mult îmi doream să irig. După 2-3 ani, s-a dat liber la furat….Astăzi irig fiindcă am păzit pe timp de iarnă, noaptea, ziua, ca să îmi împlinesc visul de a iriga. La programul pentru irigații mi-am adus și eu aportul. Daniel Constantin, după ce a ajuns ministru, a luat decizia ca infrastructura principală să rămână la stat, apoi noi am luptat ca prețul pentru energie să scadă pe piața liberă. Apoi, ministrul Agriculturii a depistat proiecte aprobate din 1988-1989 pe care le-a finanțat și azi se lucrează la impermeabilizare, ca să nu se piardă apa, fiindcă cele mai multe cheltuieli le avem cu apa. S-a investit în modernizarea sistemului pe canelele secundare, ceea ce nu e rău. În noiembrie 2015 am făcut un proiect de lege, care a fost respinsă, apoi a trecut, așa a apărut Legea 269 a îmbunătățirilor funciare, dar Legea s-a blocat și acum se lucrează la proiecte tehnice”, zice președintele Asociației Utilizatorilor de Apă.
Viorel Nica, fermier: Planul pentru irigații continuă, dar cu unele sincope
Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.