Vin banii pentru ajutorul de minimis în apicultură! 23,7 lei pe familia de albine

Apicultorii eligibili pentru ajutorul de minimis acordat de APIA vor primi banii până la finalul acestui an.

Cererile pentru a accesa ajutorul de minimis s-au depus în luna noiembrie, până pe 26 noiembrie, iar evaluarea dosarelor în privința eligibilității deja a fost finalizată.

Spre exemplu, dintre cei 461 de apicultori din județul Olt care au solicitat ajutor de minimis pentru sectorul apicol un număr de 461 de apicultori, 10 nu au îndeplinit criteriile necesare pentru a putea fi declarați eligibili, informează AGERPRES.

„Au depus solicitări 461 de apicultori, pentru 36.998 familii de albine. După analiza dosarelor au rămas eligibili 451 de apicultori, cu 36.581 de familii de albine, iar 10 solicitanţi nu îndeplinit criteriile pentru a putea primi sprijinul financiar” a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Olt, Corina Grecea.

Pentru compensarea unei părţi din pierderile cauzate de vremea capricioasă din perioada martie-mai, Guvernul acordă, prin intermediul APIA, un sprijin financiar apicultorilor, în cadrul unei scheme de ajutor de minimis, în cuantum de 23,7 lei pe familie de albine.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole