Vin banii pentru agricultura! Comisia Europeana, sprijin de peste 3 MILIARDE de EURO pentru Romania

Comisarii europeni au adoptat un cadru temporar pentru sprijinirea statelor membre în demersul lor de a folosi toată flexibilitatea prevăzută de normele privind ajutoarele de stat pentru susținerea  economiei  în contextul pandemiei de COVID-19. În conformitate cu acesta, așa cum a fost el modificat la 3 aprilie 2020, se precizează că statele membre pot acorda mai multe tipuri de ajutoare, unele dintre ele cu țintă directă către agricultură. Printre acestea, granturi directe, infuzii de capital, avantaje fiscale selective și avansuri de plată  de până la 100 000 EUR pentru o întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul agricol primar, dar se acordă și pentru cei care lucrează în sectorul pescuitului și acvaculturii sume care pot ajunge până la 120 000 EUR. Important este că acest   cadru temporar vine în completarea altor variante aflate deja la dispoziția statelor membre, totul în contextul atenuării impactului socio-economic al pandemiei de COVID-19, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Cadrul temporar le permite, de asemenea, statelor membre să combine toate măsurile de sprijin acordate în temeiul cadrului temporar cu posibilitățile existente de acordare pentru întreprinderi a unui ajutor de minimis de până la 25 000 EUR pe o perioadă de trei ani fiscali pentru întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectorul agricol primar, de până la 30 000 EUR pe o perioadă de trei ani fiscali pentru cele din sectorul pescuitului și acvaculturii și de până la 200 000 EUR pe o perioadă de trei ani fiscali pentru întreprinderile care își desfășoară activitatea în orice alt sector.

Comisia europeană va evalua, dacă durata cadrului temporar trebuie prelungită, având în vedere că termenul limită stabilit la această dată este până în luna decembrie a acestui an.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole