VIITORUL POLITICII AGRICOLE COMUNE, DECIS ȘI DE FERMIERII ROMANI

Fermierii romani au un cuvant de spus in ceea ce priveste viitorul politicii agricole comune.

Comisia Europeana a pus la dispozitia fermierilor din intregul bloc comunitar un chestionar online prin care agricultorii isi pot exprima opinia cu privire la modificarile care ar trebui sa survina in noua Politica Agricola Comuna (PAC).

Politica Agricola Comuna a fost modificata de mai multe ori, cu scopul de a o moderniza si simplifica. Cea mai recenta reforma a fost adoptata in anul 2013 si pusa in aplicare din 2015. De atunci insa au survenit diverse modificari. Preturile la produsele agricole a scazut, in timp ce incertitudinea de pe piata a crescut. In ceea ce priveste negocierile comerciale se pune un accent pe acordurile bilaterale in detrimental celor multilaterale. Uniunea Europeana si-a asumat noi angajamente internationale, precum schimbarile climatice si cele privind dezvoltarea durabila. Toate aceste modificari trebuie luate in calcul si astfel o consultare cu fermierii, care sunt direct implicati este binevenita.

Aceasta consultare publica va dura 12 saptamani si le ofera agricultorilor, cetatenilor, organizatiilor si altor parti interesate posibilitatea de a-si exprima punctul de vedere cu privire la viitorul PAC. Rezultatele vor fi utilizate de Comisie la redactarea unei comunicari, prevazuta pentru finele acestui an si va cuprinde concluzii privind performanta actuala a politicii agricole comune, precum si optiuni de politica potentiale pentru viitor.

Rezultatele consultarii publice vor fi publicate online si prezentate intr-o conferinta la Bruxelles de catre comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan, in cursul lunii iulie 2017.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole