VIDEO Teama de hambare goale! Productiile de cereale vor atinge minime ISTORICE

Hambarele agricultorilor din Câmpia Bărăganului vor rămâne goale în acest an. Seceta a distrus aproape în totalitate culturile de orz, rapiță și grâu. La Buzău, specialiștii de la Direcția Agricolă au finalizat evaluările în teren, iar concluziile sunt sumbre. Producțiile la rapiță și grâu vor atinge în acest an minime istorice sau cu alte cuvinte sunt cele mai proaste recolte din ultimii zeci de ani.

”Am terminat evaluarea. Au fost verificate 77.000 de hectare și s-a stabilit un procent de calamitate pe 69.000 de hectare, suprafețele care au fost afectate de secetă sunt în procent  între 60-100%”, a spus Cosmin Florea, director DADR Buzău.

Cultura de orz a fost distrusă în totalitate, iar la rapiță recoltele sunt foarte proaste.

”Din cele 7500 de hectare cultivate în toamnă cu rapiță, 2.500 de hectare au fost deja întoarse, iar restul suprafeței este grav afectată de secetă. Vă pot spune că anul acesta vom înregistra un minim istoric la producția de rapiță. Vorbim de o producție medie de o mie de kilograme la hectar. Un record negativ față de alți ani când când se recoltau până la 3.000 de kilograme la hectar”, a spus Cosmin Florea.

Nici la producția de grâu nu vor fi cantități mai mari.

- Publicitate -

”Din  cele 56.000 de hectare de grâu semănate în toamnă vor fi recoltabile maxim 10.000 de hectare. De pe această suprafață, producția va fi de 1500-2.000 de kilograme la hectar, față de 5000 cât se recoltau în anii anteriori”, a explicat directorul DARD.

Mii de fermieri aflați în pragul falimentului așteaptă ajutoarele de stat. Banii ar putea ajunge în conturile fermierilor până pe 1 iulie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole