VIDEO Târgul de Dragobete a deschis seria evenimentelor de la Muzeul Satului

Târgul de Dragobete a deschis seria evenimentelor culturale pentru anul 2024, organizate de către Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti’’.

Expozanții au prezentat o varietate largă de produse lucrate manual, începând cu vase de lut, produse pe bază de lavandă, măști decorative sau covoare. În acest fel, tradițiile românești sunt promovate în continuare, iar aceste evenimente reprezintă un moment de rememorare a culturii autohtone. Pentru cei care doresc să se mai bucure încă o dată de produsele expozanților și de atmosferă, aceștia pot participa la Târgul de Mărțisor care a început pe data de 26 februarie și care va continua până pe 3 martie.

Avem tradiții pline de farmec, dar, cu toate acestea, tinerii din România preferă sărbătorile occidentale sau echivalentul vestic al celor autohtone, un exemplu fiind Valentine’s Day (Ziua Îndrăgostiților) în locul tradiționalului Dragobete. Cristina Liberis, director de comunicare și educație muzeală în cadrul Muzeului Național al Satului ,,Dimitrie Gusti’’, a explicat pentru AgroTV motivele din spatele acestor preferințe: ,,În primul și în primul rând, pentru că nu le cunosc. Cine știa până acum câțiva ani de Dragobete și de tradiția Dragobetelui? Pe de altă parte, pentru că lumea evoluează și deschiderea către Occident, să spunem așa, evident, aduce cu ea și aceste sărbători ale vecinilor noștri din Vest. Este bine că celebrăm iubirea’’.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole