VIDEO si FOTO Targul lemnarilor din Muntii Apuseni: Locul unde descoperi mestesugurile stravechi

mestesugar
Mestesugar de lemn

Timp de 25 de ani, Targul Lemnarilor se organizeaza anual in inima apusenilor. Anul acesta nu a fost o exceptie. Cei mai priceputi mestesugari si-au expus lucrarile si operele din lemn, din lana sau panuse intr-o zona verde din comuna Horia, Țara Moților, la o altitudine de 1.600 de metri.

Aici este locul unde producatorii traditionali si mesteri populari isi dau intalnirea cu cei care vor sa afle meseriile din strabuni, dar si traditiile specifice romanesti.

De la mestesugari de lemn, mesteri de facut panza pentru camesi, panusi transformate in obiecte de arta sau materiale din lana la preparate si mancaruri traditionale.

Galerie foto din cadrul Targul Lemnarilor, click pe imagini:

Evenimentul este organizat anual si are drept scop promovarea traditiilor si a mestesugarilor din zona Apuseni. Agenda targului lemnarilor este armonizata cu evenimente specifice, precum spectacole folclorice, demonstratii de mestesugarit sau gustari din bucate traditionale.

Despre secretele mestesugurilor stravechi si cum a decurs Targul Lemnarilor din acest an, aflati in emisiunea „Agenda cu evenimente” difuzata pe canalul Agro TV si disponibila mai jos.

Click pe video:

Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.