VIDEO Seceta a parjolit pasunile. Ciobanii nu stiu cum sa isi hraneasca oile

Seceta prelungită a afectat grav multe judete din țara şi ridică probleme mari crescătorilor de animale. Fermierii se plâng că pajiştile sunt pârjolite, iar animalele nu mai au ce mânca pe camp.

În zona Aradului ciobanii sunt nevoiţi să își hrănească oile cu proviziile rămase din iarnă. Cei care le-au terminat sunt obligați sa cheltuiască zilnic sume apreciabile, pentru a tine animalele în viața. Nicu Cioranu   se ocupă de mioare de când se ştie, și se numără printre ciobanii loviti de seceta. Baciul spune ca multi crescatori  sunt nevoiți  pentru prima data în luna mai, sa  dea de mancare cornutelor grăunte . Din cauza secetei, hrană pentru animale este tot mai scumpă. Iar pentru că furajele sunt puţine, acestea ajung în padoc cu portia. Mulți crescători nu știu ce vor face cu mioarele, când stocurile de hrană se vor epuiza.

Redactor: Marius Milea

Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult