VIDEO Risipa alimentara! Tone de mancare se altereaza din cauza pandemiei

Risipa de mâncare s-a extins la nivel mondial în contextul pandemiei de coronavirus. Laptele și ouăle sunt aruncate, strugurii putrezesc, iar porcii sunt îngropați, arată un studiu publicat de Bloomberg. În loc să fie aruncate de consumatori ca deșeuri din bucătărie, o cantitate mare de alimente este aruncată înainte de a ajunge în magazine.

Vina este a lanțurilor de distribuție care nu mai funcționează la fel. Pe glob, producția este gestionată prin metode de tipul „fix-la-timp”. Producția din ferme poate fi livrată magazinelor sau restaurantelor în doar câteva zile, următorul stoc din culturi și șeptel fiind pregătit să-i ia locul imediat celui precedent.

Când acele lanțuri au probleme – precum transportul pe camion, prin porturi, diminuarea forței de muncă, închiderea restaurantelor și comerțul încetinit – există cantități imense de provizii care nu ajung niciodată în magazine.

Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult