VIDEO REPORTAJ Povestea fermei biodinamice care readuce agricultura în inima comunității

Ferma Kass este îngrijită de Tom Kass și soția sa, Anja Staudenmayer, în acord cu principiile agriculturii biodinamice. Locuind în fermă alături de cei patru copii, familia Kass și-a impus standarde înalte atât în ceea ce privește ecologia, cât și pentru sănătatea animalelor, prin promovarea ciclurilor nutritive închise și respectarea trăsăturilor caracteristice plantelor, animalelor și oamenilor.

Conversia către agricultura de tip biodinamic a început în 1999, când Tom Kass a preluat ferma familiei. A mutat ferma într-o zonă de poveste, în mijlocul unei zone deluroase de lângă Rollingen, Luxemburg. Începând din 2013, s-a extins la aproximativ 100 de hectare, din care 25 de hectare sunt destinate cultivării, iar 75 de hectare reprezintă pășuni.

Pe lângă producția agricolă, ferma cuprinde și o fabrică de produse lactate și brânzeturi bio, un magazin de desfacere a produselor din fermă și o unitate de învățământ tip Waldorf, toate funcționând în completă sinergie.

Mai multe detalii vă lăsăm să descoperiți singuri, în emisiunea ”Proiecte de succes”:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole