VIDEO Parada Taurilor 2023, eveniment marcat an de an cu rase de elită

Evenimentul „Parada Taurilor 2023 ediția XXI” organizat pe 7 octombrie la Sîngeorgiu de Mureș, a fost un succes și de această dată. Sute de vizitatori s-au adunat pentru a urmări îndeaproape rasele de bovine de elită de la noi din țară.

„Sperăm că în viitor vaca în România își va avea locul pe care îl merită. Dacă nu avem o genetică de calitate va fi dificil în continuare pentru fermierii din România să treacă peste aceste perioade grele. Știm bine că seceta a fost una dintre probleme principale cu care s-au confruntat o mare parte dintre fermieri. Spre fericirea noastră, avem o soluție, genetică și management de calitate”, a spus Petru Bordean, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România. 

Totodată, prezent la eveniment europarlamentarul Daniel Buda, a remarcat faptul că de la an la an sunt prezenți mai mulți vizitatori. Totodată, europarlamentarul spune ferm convins că potențialul României în agricultură este în ascendent, iar fondurile europene sunt un sprijin important pentru fermieri. 

„De anul trecut până acum am trimis în România aproape 100 de milioane de euro, bani care nu trebuiau să vină, dar într-un final am reușit să primim ajutor european pentru secetă, sprijin economic în conflictul războiului din Ucraina și alte paliere. Fermierii trebuie să știe că în România sunt 20 de miliarde de euro și care se vor regăsi în buzunarele lor în 5 – 7 ani. Nu putem să facem o agricultură performantă fără fonduri europene”, a spus Daniel Buda. 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole