VIDEO O fermă MODEL, unde fiecare vacă produce 30 de litri de lapte pe zi

Sectorul creșterii vacilor de lapte este unul dificil în România, în condițiile în care prețul laptelui este unul care continuă să rămână la valori scăzute, în ciuda creșterii costurilor de producție. Nu o spunem noi, ci crescătorii din toată țara, cu care intrăm în contact zilnic.

Există, însă, și ferme care reușesc să treacă peste greutăți și să facă performanță în sectorul vacilor de lapte, așa cum este cea a lui Bogdan Pantazi, fermier din Pașcani, județul Iași. Acesta l-a găzduit pe realizatorul Ovidiu Ghinea în ferma sa, în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Portret de fermier”, acolo unde ne-a prezentat afacerea sa.

Absolvent de automatică și calculatoare, Bogdan Pantazi a ales să renunțe la cariera pentru care studiase, pentru a face agricultură – o decizie pe care nu o regretă deloc, după cu ne-o spune chiar el. Ferma sa este una mixtă, având atât producție vegetală pe o suprafață de 3.500 de hectare, cât și vaci de lapte și de carne. Acest model de business îi asigură un flux continuu de venituri din mai multe surse, ținând cont de producția extrem de diversificată din sectorul vegetal, dar și necesarul de hrană pentru cele peste 1.000 de vaci și 2.000 de oi din fermă.

Mai multe detalii despre acest business de succes vă invităm să aflați chiar de la fermierul care îl administrează, în ediția completă a emisiunii ”Portret de fermier”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole