VIDEO – Încă un mistreț alb în România! O raritate

Camerele de supraveghere dintr-o zonă protejată a codriilor Banatului au surprins ceva excepțional. Este vorba despre un mistreț alb, o specie foarte rară în țara noastră.

Asociația Wild Caraș-Severin a făcut publică filmarea cu exemplarul rar, care, mănâncă alături de ceilalți mistreți din pădure, lucru care demonstrează că albinosul nu este străin de grup și că aceaștia conviețuiesc împreună.

”Dragi prieteni, asa cu va spuneam si cu alte ocazii, in natura surprizele nu intarzie sa apara. Zilele trecute am suprins pe o filmare un mistret alb (albinos). Se pare ca e un fenomen destul de rar intalnit la noi, este al doilea caz pe care noi il inalnim in judet.

Se pare ca vecinii nostri maghiari se confrunta mai des cu acest fenomen, in zonele din V si NV tarii, se vorbeste deja de o migratie a acestora din Ungaria. Cazuri similare au fost semnalate si in judetul Vrancea de o asocitie care monitorizeaza fauna din zona.
Multumim anticipat daca nu ne spuneti ca o sa vina Tiriac sa il puste, si precizam ca sunt pe teritoriul unei arii protejate, asa ca nu va distrug culturile…” este mesajul asociației.
 
Internauții, în mare parte surprinși de frumosul exemplar, cer ocrotirea și siguranța animalelor.
 
Comentariile sunt foarte interesante, de la oameni care, fericiți, spun că ”e pentru prima data când vad mistreț alb. Ce privilegiu!!!”, la oameni mai puțin surprinși, care consideră că ”sunt încrucișări cu porcii ciobanilor, am avut și noi cazuri, degenerează rasa, nu trebuie protejați!!!”.
 
 
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole