VIDEO Mifalchim: Soluții eficiente pentru protejarea culturilor agricole

Mifalchim Group este singurul producător român de pesticide și îngrășăminte care utilizează ca materii prime principale elementele chimice Sulf și Cupru, care au rol de substanțe active în formularea de fungicide și totodată rol de microelemente pentru formularea de îngrășăminte.

Microelementele Sulf și Cupru au fost compatibilizate și condiționate cu microelementele Azot, Fosfor, Potasiu, Zinc, Bor, Calciu și Carbon, obținându-se mai multe rețete de fabricație care stau la baza producției de îngrășăminte cu rol de stimulatori de vegetație, regulatori de pH, fertilizanți, produse cu care se pot trata semințele de legume, fructe, cereale și plante tehnice, produse ce asigură rezistența la temperaturi scăzute și foarte scăzute în perioada de repaus vegetativ, protecție împotriva brumelor și întârzierea înfloririi premature a pomilor fructiferi (cais, piersică, cireș), a plantațiilor de viticultură și a legumiculturii de câmp în perioada în care pot apărea scăderi accidentale de temperatură (brumele de primăvară). 

Societatea deține două puncte de fabricație de produse fitosanitare și îngrășăminte, unul în Onești și unul în Mărășești. Cel de-al doilea punct de fabricație este dotat cu utilaje și accesorii obținute prin finanțare europeană. Tehnologia de fabricație este concepută de către staff-ul tehnic al societății.

În cadrul punctului de lucru din Onești se produc, se ambalează și se distribuie produse pe bază de dioxid de sulf, utilizate în tehnologiile de vinificație, care sunt depozitate într-o instalație specială pentru gaze lichefiate. De asemenea, se produc îngrășăminte azotoase cu conținut de sulf, fosfor, potasiu, cupru și calciu, sub denumirile de AZOSULFUREEA TIP MIF și SULFAT DE CUPRU TIP MIF. Aceste produse sunt folosite ca fertilizatori, regulatori de pH și stimulatori de creștere. În punctul de lucru din Onești se mai produce insecto-fungicidul Polisulfură de Calciu tip MIF, produs destinat culturilor de pomicultură și viticultură aflate în repaus vegetativ sau în vegetație.

În cadrul punctului de lucru din Mărășești se produc, se ambalează și se pregătesc pentru distribuție produse fungicide precum SULFOMAT 93P, SULFOMAT 80PU, ZEAMĂ BORDELEZĂ tip MIF, CAPTOMAT 50PU, produse care se exportă în Republica Moldova și care, prin reformulare și prin reinterpretarea substanțelor active sulf și cupru drept microelemente principale folosite în industria îngrășămintelor, au dus la obținerea de rețete de fabricație ale unor produse agrochimice cu caractere de stimulatori de vegetație, regulatori de pH, metabolizanți de nutrienți, dezinfectanți de sol și biostimulatori sub denumirile comerciale SULFOMAT TIP MIF (conținut microelemente: 93-99%S), SULFOMAT 80 TIP MIF (conținut microelemente: 80%S), POLISULF (conținut microelemente: 15%S + 4%Ca + 2%C), AZOSULFOCALCICA (conținut microelemente: 12%S + 2%Ca + 4%N), SOLUȚIE CUPRICĂ ANTIÎNGHEȚ TIP MIF (conținut microelemente: 5%C + 0,6%S + 1,15%Cu + 3,3%N), CUPRU CALCIC TIP MIF (conținut microelemente: 20%Cu+ 5%Ca + 10%S), SULF CALCIC TIP MIF (conținut microelemente:  25%S + 8%Ca), COMPLEX FOLIAR BIOMIF (conținut microelemente: 12%K + 10%P + 6%Ca + 3%S + 1%B + 1%ZN + 1%Cu) produse ce au fost testate și certificate de către forurile de specialitate conform legislației naționale și europene în vigoare. Aceste produse sunt ambalate și micro-ambalate în diverse capacități cu ajutorul unei linii de ambalare automate pentru a ușura transportul, manipularea și pregătirea produselor pentru a fi consumate.

Mifalchim Group este continuatoarea proiectelor marca MATEO, astfel că experiența acumulată de conducerea societății și a personalului angajat în cei peste 20 de ani de activitate în domeniul fabricației de produse de uz fitosanitar reprezintă o garanție pentru calitatea superioară a fungicidelor, produselor de vinificație și îngrășămintelor distribuite de Mifalchim GROUP în întreaga țară și în Republica Moldova.

- Publicitate -

Produsele agrochimice multivalente marca Mifalchim Group se bucură de o largă recunoaștere și apreciere, atât în rândul micilor producători, cât și în rândul societăților producătoare din domeniul viticulturii, pomiculturii și legumiculturii, datorită eficienței lor în combaterea dăunătorilor, întreținerea de culturi și pentru calitatea superioară a fructelor și legumelor obținute.

 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole