VIDEO Idee GENIALA! Utilaj mecanic de buruieni, alimentat cu energie solara. O alternativa la erbicide

O idee genială a fost găsită de agricultorii germani pentru a înlocui erbicidele! A fost dezvoltat un robot de camp care poate înlocui produsele chimice utilizate în agricultură pentru combaterea buruienilor. Viteza de rulare este lentă sub 1 km / h, ceea ce face ca robotul de câmp să fie foarte sigur.

Utilajul mecanic, numit FarmDoid FD20, este un robot de câmp 100% autonom care se ocupă de puieții plantelor prin eliminarea buruienilor dintre rânduri, dar și dintre plante.  Robotul este controlat printr-o tehnologie GPS precisă și are o greutate mică.

Acesta acționează pe bază de baterii încărcate cu energie solară, ceea ce-l face un robot ecologic, fără să elimine dioxid de carbon (CO2) în timpul funcționării.

Robotul are trei roți, două roți din spate direcționate cu tracțiune și o roată în față. Mișcarea și direcția robotului sunt controlate de controlul vitezei roților din spate. Datorită celor două roți din spate direcționate, robotul își poate păstra direcția și pe pantele laterale.

El este controlat prin utilizarea a două antene GPS, una din față și una din spate. Pentru a obține cea mai mare precizie posibilă pe instalație, înclinarea laterală și panta robotului sunt înregistrate de antenele GPS, find luate în considerare în procesul de control.

- Publicitate -

FarmDroid FD20 este curățat de un braț  special de curățare. Distanța până la recoltă poate fi setată după dorință, astfel încât toate buruienile să fie tăiate până la aproximativ 2 cm în jurul plantei. Securitatea FarmDroid este foarte ridicată și respectă legislația UE aplicabilă, iar robotul este certificat CE, scrie organic-agrar.de.

Acesta este dotat cu un fir de siguranță ce creează o zonă de siguranță în jurul părților laterale și în fața robotului. Firul de siguranță acționează, de asemenea, ca un întrerupător de oprire de urgență instalat pe robotul de câmp. Un comutator suplimentar de oprire de urgență pe partea din spate a FarmDroid FD20 asigură siguranța necesară la controlul manual al robotului de teren.

Vezi cum funcționează robotul. Click pe clipul video de mai jos:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole