VIDEO: Grădinăritul pe paturi ridicate. Sfaturi utile pentru spații limitate

Atunci când spațiul nu este principalul atuu al grădinii tale, ai nevoie de soluții eficiente pentru creșterea legumelor. Dacă vrei recolte bogate, ușor de obținut și de întreținut, grădina de legume pe paturi ridicate este ceea ce cauți. Ce înțelegem prin pat ridicat? Pe scurt, grădinăritul pe paturi ridicate se referă la faptul că nivelul solului în care sunt plantate legumele se află deasupra solului din jur.

Mai mult, suprafața de cultivat este una de dimensiuni mici, de unde și denumirea de pat. De ce ar trebui să alegi această soluție? 

Ei bine, pentru a eficientiza spațiul aflat la dispoziție și pentru a crește recolta de legume. Și ca să înțelegi mai bine ceea ce zic, iată câteva cifre: în o cultura obișnuită de legume se obțin, de regulă, circa 0.6 kilograme / mp de producție anuală; în cazul paturilor ridicate, producția crește la aproximativ 2 kilograme / mp de producție anuală. În cazul în care ești gata să încerci acest tip de grădinărit, hai să vedem cum poți construi rapid și eficient un pat ridicat în care să plantezi legumele tale preferate. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. De ce de maxim 4m, eu am de 5 si 6m(am sa fac la anul si mai lungi, sau am sa
    le unesc intre ele), le vad mai utile, avand in vedere ca sistemul de picurare este mai compact! 🤗

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole