VIDEO Fratii Cioranu – Cum se obtine performanta schimband rasa de ovine

La o noua editie a emisiunii „Portret de fermier”, realizatorul Ovidiu Ghinea a fost in judetul Arad, la crescatorul de ovine Mihail Cioranu si a fratelui sau Nicolae Cioranu, presedinte Asociatia Romovis.

Fermierul s-a reprofilat acum zece ani de pe ovine de rasa Turcana la cele de rasa Lacaune, ceea ce l-a ajutat să obtina performanta la cantitatea de lapte. Deși aspectul lor fizic nu e la fel comercial cum alte rase de ovine, randamentul la producție – atat de lapte, cat si de miei – l-a facut pe fermier sa ia aceasta hotarare.

„In medie, ovinele au 1,5 litri de lapte, iar unele au si peste doi litri”, a spus fermierul Mihail Cioranu.

Crescatorul de ovine s-a nascut intr-o familie de fermieri de oieri cu traditie, de unde a preluat și a continuat meseria. Acum, dupa investitii si multa munca, se poate bucura si de dotari speciale in ferma, precum o sala de muls. Cu un efectiv de circa 500 de capete mulgatoare, fermierul reuseste in jur de o ora si jumatate sa le termine de muls, datorita performantei aparatelor.

Cum sa face performanta la o ferma de ovine si care sunt criteriile de ingrijire a animalelor, aflati in materialul video de mai jos.

Click pe video:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole