VIDEO Fermierii nu cred în ”Programul Național de Reziliență”

Problemele dezastrului din agricultură produse de secetă își arată efectele pe termen scurt, mediu și lung. Fermierii sunt sceptici în privința Programul Național de Reziliență și Recuperare, inițiativă guvernamentală care prevede alocarea sumei de 3,5 miliarde de euro, pentru susținerea sistemelor de irigații. De prisos să mai întrebăm autoritățile “ce au făcut cu irigațiile 30 de ani?”. Invitați în studiourile AGRO TV, la ”Agricultura la Raport”, fermierii și-au exprimat opinia.

Deși condițiile meteo au fost asemănătoare, în Bulgaria nu s-au simțit efectele secetei, în timp ce în Dobrogea vecină, a fost prăpăd, este de părere Fănel Pețanca, fermier cu experiență din Giurgiu. Tot domnia sa a punctat câteva lucruri legate de promisiunile făcute de secretarul de stat Emil Dumitru, legate de sprijinul ce va fi alocat pentru irigații.

”Statul român îți dă niște bani, dar îți pune niște condiții aproape imposibile dacă vrei să îi iei. Uitați-vă ce a spus și domnul Emil Dumitru, reabilităm rețeaua principală de irigații. Bun, si secundara? Care este situația la cea secundară? Aici e buba mare, dacă vrei să iei milionul ăla și ai o sută de proprietari, trebuie să te duci cu toți la notar, mulți dintre ei sunt plecați în afară. Cum afli care sunt moștenitorii? Și dacă fac stația de irigat, nu este curent, nu mai există nici stâlpii, nici firele. De ce nu e tot al statului și să îți spună aici ai robinetul cu contorul, ți-am dat apa și plătești!”, a declarat Fănel Pețanca cu privire la Programul Național de Reziliență și Recuperare.

Autor: Elena Picu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole