VIDEO Efectul Brexit: rafturi goale în Marea Britanie la raioanele de fructe și legume

La două săptămâni de la ieșirea oficială a Marii Britanii din Uniunea Europeană încep să se vadă efectele cât se poate de clar. Supermarket-urile din insulă se confruntă cu deficite serioase la mai multe produse care veneau din import, mai ales fructe și legume, în condițiile în care șoferii de camioane pline cu marfă sunt nevoiți să aștepte zile la rând pentru a putea introduce bunurile venite din țările UE în Marea Britanie.

Cu cât momentul efectiv al Brexit-ului s-a apropiat, cu atât temerile că o astfel de situație s-ar putea produce au devenit din ce în ce mai mari. În ciuda încercărilor de constituire a unor stocuri, situația nu a putut fi evitată, pentru că produsele perisabile nu au cum să reziste prea mult.

„Nu e bine deloc. Situația asta pentru mine înseamnă prea multă birocrație, prea multă așteptare, tot timpul trebuie să aștepți”, a declarat un șofer polonez pentru Euronews.

Deja există avertizări din partea unor transportatori care spun că s-ar putea să refuze să mai livreze marfă în Marea Britanie în condițiile date. Unii șoferi sunt plătiți în funcție de kilometrii parcurși și nu le convine să stea blocați în vamă zile în șir. Astfel, aceștia preferă să livreze marfa în interiorul Uniunii Europene, unde procedura se desfășoară mult mai ușor.

Foto: David Young/AP

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole