VIDEO Cum verificam etichetele produselor alimentare?

Potrivit unei cercetări sociologice recente, din păcate,  unul din trei români NU citește etichetele. De asemenea, sunt multe persoane care nu sunt atente nici măcar  la termenul de valabilitate. De prisos să vă spunem că uneori etichetele sunt de-a dreptul mincinoase. În laboratoarele de la USAMV Iași, din incinta fermei Rediu, la perioade de timp bine determinate, se fac analize pentru a se constata dacă înscrisurile de pe etichete coincid cu proprietățile organoleptice* ale produselor din magazinele alimentare.

Click pe video:

Corespondent Iași: Daria Diaconescu

* Proprietatile organoleptice ale produselor se caracterizeaza prin aspectul exterior, consistenta, culoarea, mirosul, gustul lor. Modificarea calitatilor organoleptice ale produsului, de obicei, indica asupra înrautatirii valorii biologice a lui (micsorarea continutului de vitamine, de acizi grasi indispensabili etc.) si asupra posibilei acumulari a produselor de descompunere a proteinelor, glucidelor, oxidarii lipidelor. Aceasta poate exercita o actiune nociva asupra organismului, îndeosebi asupra oamenilor bolnavi. De exemplu, în produsele mucegaite se formeaza substante toxice. În produsele usor alterabile, concomitent cu modificarile organoleptice, poate avea loc înmultirea microbilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole