VIDEO Cum intretinem si calibram echipamentul de stropit

Calibrarea echipamentului de aplicare este esenţială pentru eficacitatea tratamentului de protecţie a plantelor. Beneficiile unei calibrări corecte sunt economia pentru agricultor, tratamentul eficient şi impactul minim asupra mediului înconjurător prin contaminarea solului sau scurgeri. Calibrarea unui aparat înseamnă a vă asigura că pulverizarea va fi uniformă, la dozajul indicat. Operaţiunile pe care calibrarea le implică sunt:

  • Asiguraţi-vă că echipamentul pentru aplicare funcţionează perfect (nu există tuburi care curg sau duze blocate);
  • Măsuraţi debitele;
  • Potriviţi echipamentul conform debitelor dorite;
  • Calculaţi cantitatea de produs care trebuie adăugată în bazinul de pulverizare;
  • Verificaţi funcţionarea corectă a manometrului;
  • Asiguraţi-vă că filtrele sunt curate.

Calibrarea trebuie făcută cel puţin o dată pe an, dar şi oricând intervin schimbări în echipament sau în procesul de tratare. Calibrarea corectă a echipamentului poate evita sau măcar reduce semnificativ surplusul de soluţie la finalul tratamentului de protecţia plantelor.

Despre calibrarea și întreținerea corectă a echipamentului de stropit ne vorbesc specialiștii Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România – AIPROM în materialul video de mai jos.

video
play-sharp-fill

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole