VIDEO Ce avem noi aici? Purici în cameră, lifturi blocate, mâncare expirată și prețuri prea mari

Comisarii Autoritătii Naționale pentru Protecția Consumatorului n-au avut milă de nici un restaurant sau hotel.

restaurantemare
Firmele de pe Litoral care desfășoare activități în domeniul turismului și alimentației au fost luați la puricat. Astfel, în luna iulie s-au aplicat amenzi în valoare de peste 1 milion de lei. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au efectuat 1.017 de controale pe litoral în luna iulie, iar clienții au făcut 99 de plângeri.

Problemele turiștilor păr aceleași în fiecare an: purici în cameră de hotel, lifturi blocate, mâncare expirată, băuturi lăsate în soare mult timp, prețuri mărite în mod nejustificat. Bogdan Pandelica susține încă că mulți patroni de hoteluri și restaurante fac tot posibilul pentru că cei care le trec pragul să fie mulțumiți.
”Asistăm la o evoluție de la an la an. Vedem o conștientizare mai mare a drepturilor consumatorilor, o cunoaștere mai bună a legislației, dar, evident, nu există pădure fără uscături”, a spus Pandelică, pentru News.ro. Din totalul celor 1.017 acțiuni de control, peste 40% au fost îndreptate către zonă serviciilor alimentare, fiind vizate în special terasele și restaurantele. Amenzile au fost cuprinse în intervalul 5.000-20.000 de lei.
În 38 de cazuri, comisarii ANPC au decis suspendarea temporară a activitătii firmelor vizate, pană la rezolvarea problemelor semnalate de clienți.  ”In unele controale, care presupun mai ales prelevarea de probe, comisarii ANPC fac echipe mixte impreună cu inspectori ai Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranță Alimentelor și ai Direcției de Sănătate Publică Constanța. Comisarii ANPC vin în primul rând să constate problemă și, dacă este cazul, decid stoparea temporară a activitătii firmei pană la rezolvarea problemelor”, a mai spus Pandelică.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole