26 septembrie 2021 - 00:55

Viata la… oras: Porci salbatici scapati din curte, la plimbare pe strada

Șase porci care seamănă cu mistreții au ”evadat” duminică din curtea unei familii din Bistrița și au ajuns pe domeniul public. O fotografie cu porcii a ajuns la Poliția Locală Bistrița care a sesizat Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bistrița-Năsăud, iar instituția a trimis la adresa respectivă o echipă, însoțită de Jandarmerie, informează timponline.ro

”Am fost sesizați de către Poliția Locală că, pe domeniul public al străzii Subcetate, ar fi niște porci cu caractere de porci sălbatici, de mistreți. Am primit și fotografii, ne-am deplasat aici, iar un cetățean de pe această stradă îi revendică și susține că ar fi metiși de porc domestic. Îl conducem pe acest domn la sediul DSVSA Bistrița-Năsăud să dea niște declarații ca să putem să refacem transabilitatea, să vedem dacă într-adevăr sunt metiși. O să-i punem sub restricții pentru că măsurile restrictive pentru pestă porcină africană persistă chiar dacă ne confruntăm cu o pandemie nouă de Covid. Trebuie să ne facem treaba până la capăt”, a spus dr. Anton Varga, conducătorul echipei DSVSA.

Între timp, porcii au ajuns din nou în coteț, gospodăria fiind introdusă în carantină.

Proprietarul porcilor a declarat că știa că aceștia ar fi porci din rasa Mangalița.

”Avem șase. Au scăpat din curte pentru că mama nu a închis portița și au ieșit afară. Noi nu am știut că sunt mistreți”, a spus proprietarul.

Comments are closed.