Viața de crescător de bovine, din ce în ce mai grea. ”Nu se câștigă și e chin mult”

Creșterea vacilor de lapte nu este o îndeletnicire ușoară, iar exemplele de fermieri care pot confirma acest lucru sunt nenumărate. Unul dintre ei este Ion Șchiopea, crescător de bovine din comuna Comăna, județul Brașov. Într-un interviu pentru AGRO TV, fermierul ne-a povestit despre dificultățile care vin la pachet cu munca în acest sector.

”Noi livrăm laptele la procesator, la fabrica de lapte Brașov. Am avut noroc cu primăria pentru că ne-a făcut podul, altfel era foarte urât cu drumul. E un drum de țară și mereu întâmpinam probleme – venea mașina, nu venea mașina. Acum, de când avem drum asfaltat, vine mașina. Prețul nu este mulțumitor. Pe timp de iarnă, avem undeva la 1,1 – 1,2 lei, însă acum, pe timp de vară, o să ni-l scadă. Prețul ne omoară”, a spus fermierul brașovean.

Întrebat dacă i-ar îndruma pe cei tineri să se îndrepte către această îndeletnicire de crescător de bovine, fermierul din Comăna ne-a spus sincer că nu. Potrivit lui, volumul de muncă pe care îl depune în fiecare zi este unul imens, iar veniturile nu se ridică la nivelul așteptărilor. ”Nu se câștigă și e chin mult”, ne-a spus fermierul cu amărăciune.

Pentru a urmări întregul dialog cu fermierul Ion Șchiopea, precum și cu alți crescători de animale care fac o radiografie a sectorului zootehnic românesc, vă invităm să urmăriți cea mai recentă ediție a emisiunii ”Duminica la țară”, pe canalul de youtube AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole