Vezi cum se pune acum problema numărului câinilor însoțitori pentru turme și cirezi

stana_caineDeputatul Cristian Chirteș a prezentat în plenul Camerei Deputaților raportul comun al Comisiilor pentru agricultură și mediu.
Documentul va sta la baza modificării Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic ce urmează să fie votată săptămâna viitoare. Conform propunerii legislative, turmele și cirezile cu un număr de maximum 300 animale vor putea avea 6 câini însoțitori în zona de munte, 4 în zona de deal și 3 în zona de câmpie. Pentru fiecare până la 100 de animale în plus, numărul de câini se poate suplimenta, până la 10 câini în zona de munte, 7 în zona de deal și 5 câini în zona de câmpie. Turmele și cirezile de animale mai pot fVi însoțite de 2 câini întorcători cu semn distinctiv.
Demersul legislativ vine ca urmare a protestului de anul trecut al crescătorilor de animale, nemulțumiți de limitarea prin lege a numărului de câini pentru însoțirea turmelor și cirezilor. După ce Guvernul Cioloș a suspendat aplicarea respectivei legi, în această săptămână s-a făcut pasul final, în acord cu doleanțele fermierilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole