Vezi care sunt cele mai dulci roșii! Nu te așteptai!

Cu toții tânjim după gustul ăla de roșii dulci, sănătoase, pe care îl știm din copilărie. Dar știai care sunt cele mai gustoase?

Ei bine, cu siguranță nu te așteptai să afli că cele mai dulci sunt cele ușor necoapte.

Un nou studiu al revistei științifice Metabolites a analizat moleculele de pigment din 157 de tipuri diferite de roșii pentru a afla rolul pe care îl joacă culorile în aromă.

Iată care sunt, pe scurt, constatările cercetătorilor:

Echipa a măsurat cantități de clorofilă, responsabile pentru culoarea verde, și de prolicopenă, un tip de pigment carotenoid care face roșiile portocalii.

În general, soiurile cu cantități mari de clorofilă au avut și un conținut mai ridicat de zahăr.

Roșiile cu mult prolicopen au avut cantități mai mari de compus volatil 6-metil-5-heptan-2-cetonă, care este parțial responsabil pentru mirosul distinct de roșie dulce și poate afecta și aroma.

Luând în considerare toate aceste componente chimice, cercetătorii au ajuns la concluzia că cele mai gustoase roșii găsesc un echilibru între conținutul de clorofilă și prolicopenă și nu sunt neapărat cele mai coapte.

Cu toate acestea, există o latură oarecum curioasă a studiului: oamenii de știință nu au gustat de fapt niciuna dintre roșiile pe care le-au studiat pentru a vedea dacă sunt de fapt mai bune. În esență, au efectuat o analiză chimică a acestora și au constatat că cele ușor necoapte, cu câteva pete verzi, vor avea cel mai mult zahăr și cel mai aromat parfum și au ajuns la concluzia că acel echilibru ar fi ideal.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole