Vezi care este planta premergătoare potrivită pentru grădina ta!

În cultura plantelor/legumelor, un factor foarte important în obținerea de recolte bogate, sănătoase și mai ieftine, îl constituie planta premergătoare. Ea poate fi o puternică sursă de boli, buruieni sau dăunători, este cazul plantelor contraindicate, sau o sursă de condiții favorabile, este cazul premergătoarelor indicate, care pot spori volumul și calitatea recoltelor, precum și reduce costurile, mai ales cu protecția fitosanitară a acestora. 

planta premergătoare

Cele mai bune îngrășăminte pentru legume sunt gunoiul de grajd bine compostat ți complexele cu azot, fosfor și potasiu, de preferință aflate în proporție egală. Cele mai potrivite culturi după care poate să se înființeze o grădină de legume de succes sunt cerealele păioase și leguminoasele. Excesul de azot poate duce la creșterea luxuriantă a vegetației în dauna calității și a rezistenței plantelor la boli, intemperii, păstrare etc. La culturile vărzoase și frunzoase nu trebuie folosite pesticidele sub formă de pulberi căci se acumulează în căpățâni și la subsuoara frunzelor. 

Autor: Ing. Ion Velici 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole