20 aprilie 2021 - 20:14

Vesti bune pentru producatori in criza COVID-19! Cat au crescut vanzarile

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, joi, că magazinele membre ale Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) nu au probleme cu stocurile de alimente de bază şi cu stocurile de produse dezinfectante, deşi cererea pentru acestea din urmă continuă să fie foarte mare.

De asemenea, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dat asigurări că stocurile de produse alimentare sunt suficiente pentru a satisface nevoile cetăţenilor.

“Discuţii referitoare la stocurile de produse alimentare au avut loc şi cu reprezentanţii Marilor Reţele Comerciale, care au asigurat, la rândul lor, că există stocuri suficiente de produse alimentare şi că magazinele se aprovizionează în permanenţă. Marile magazine funcţionează cu un stoc de rulaj, iar, în funcţie de cererea zilnică, îşi ajustează stocurile şi producţia. În momentul de faţă, la operatorii economici din domeniul alimentar şi pe platformele logistice ale marilor magazine, există cantităţile necesare acoperirii solicitărilor de alimente din ultima perioadă”, spun reprezentanţii ANSVSA.

Supermarketurile şi hypermarketurile din Capitală, dar și din țară, au fost luate cu asalt în aceste zile în contextul pandemiei de coronavirus, clienţii golind pe repede înainte rafturile magazinelor. Panica a debutat în urmă cu două săptămâni cu produse de igienă şi dezinfectante, dar a atins apogeul în aceste zile cu produsele alimentare şi medicamente.

Ionuț Ardeleanu, directorul executiv al unui mare retailer din România transmite, pe lângă un apel la calm şi responsabilitate, un mesaj de mulţumire angajaţilor din magazinele proprii, care depun eforturi considerabile pentru a asigura clienţilor produsele necesare, în condiţiile în care vânzările s-au dublat în ultima perioadă, iar zilnic 120 de camioane cu marfă sunt trimise către magazinele din reţea.

Nu în ultimul rând, acesta a adresat mulţumiri şi clienţilor care, în ciuda perioadei pe care o traversăm, au dat dovadă de “multă înţelegere, de înţelepciune, de maturitate”, dar şi furnizorilor care depun eforturi importante, pentru a suplimenta producţia şi stocurile.