VESTE IMPORTANTĂ PENTRU CULTIVATORII DE CARTOFI

Ordinul care modifica legislatia referitoare la subventii a fost publicat in Monitorul Oficial. Noile prevederi ii vizeaza pe beneficiarii sprijinului cuplat la cartof.

Conform noilor prevederi intrate in vigoare, fermierii care solicita sprijinul cuplat pentru cultivarea cartofilor trebuie sa indeplineasca cateva conditii.

In primul rand trebuie sa aiba autorizatii pentru producerea semintei de cartof pentru anul de cerere, autorizatii eliberate de inspectoratul teritorial pentru calitatea semintelor si materialului saditor de pe raza teritoriala in care isi desfasoara activitatea. Aceste autorizatii trebuie sa fie vizate pentru anul curent de cerere, apoi trebuie prezentate la APIA o data cu depunerea cererii unice de plata.

Pentru culturile infiintate incepand cu anul 2016, benficiarii trebuie sa faca dovada ca utilizeaza samanta certificata in conformitate cu Legea nr. 266/2002 si cu Ordinul nr. 1.266/2005 pentru aprobarea Regulilor si normelor tehnice privind producerea in vederea comercializarii, certificarii calitatii si comercializarea cartofului pentru samanta, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru samanta de la terti, fermierul trebuie sa prezinte factura de achizitie sau fila/filele din carnetul de comercializare a semintei de cartof pentru cantitatea corespunzatoare suprafetei declarate, insotita de unul din urmatoarele acte: documentul de calitate si conformitate al furnizorului, orice alt document echivalent documentului mentionat emis intr-un stat membru UE sau intr-o tara terta care are echivalenta sau o eticheta oficiala pentru fiecare lot insamantat care tine loc de document de calitate si conformitate.

- Publicitate -

In cazul utilizarii semintei certificate oficial din productie proprie, fermierul prezinta documentul oficial de certificare a lotului de samanta, cu mentiunea “necesar propriu”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole