Veste bună pentru crescătorii de vaci! Peste 500.000 tone de lapte au mers spre unitățile de procesare din țară

În primele șase luni ale anului, unitățile de procesare din România au colectat o cantitate de 626.088 tone de lapte de vacă, în creştere cu 12,1% faţă de 2022, conform Institutul Naţional de Statistică (INS).

Creşterea cea mai mare a producţiei a fost înregistrată la smântâna de consum (+1,3%), iar la producţia de lapte acidulat a avut o scădere de (-8,7%) pentru iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare. 

Totodată, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut cu 38,2% de la începutul anului până la sfârșitul lui iunie, față de aceeași perioadă anul trecut. 

În luna mai, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile de procesare a scăzut cu 5,9% față de iunie, iar producţia de unt a înregistrat cea mai mare scădere -15,0%. Cantitatea de lapte brut importată de către unităţi de procesare a scăzut în luna iunie 2023 faţă de luna precedentă cu 26,9%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna iunie 2023 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile de procesare a crescut cu 7,3%. Cea mai mare creştere a producţiei s-a înregistrat la unt (+9,7%), în timp ce producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-5,5%).

Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile de procesare a scăzut în luna iunie 2023 cu 36,9% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, conform agerpres.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole