Vaslui: Porcii mistreti au fãcut prãpãd pe sute de hectare de culturi agricole

mistreti_porcPorcii mistreti au devastat sute de hectare de culturi agricole din judetul Vaslui. Disperati, fermierii „calamitati” au informat Directia pentru Agriculturã a Judetului (DAJ) Vaslui despre pagubele făcute de mistreți.
Zonele afectate de atacurile mistreților sunt Duda Epureni, Banca, Codãesti, Epureni, Delesti etc.
Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, spune că institutia pe care o conduce a notificată de situașia din teritoriu. „Am primit o informare de la un fermier cã i-au fost distruse 35 de hectare cultivate cu grau. Noi nu avem atributii in domeniu, dar am fãcut o informare cãtre toate primãriile si, de asemenea, cãtre toti producãtorii agricoli pentru a se urma procedura de evaluare a pierderilor in vederea obtinerii de despãgubiri. Sunt sute de hectare distruse, dar, cu sigurantã, pierderile sunt mai mari, pentru cã nu toti fermerii ne-au informat. Porcii distrug atat culturile de toamnã, cat si pe cele care vor fi semãnate in primãvarã. Spre exemplu, dupã ce se seamãnã porumbul, porcii merg pe fiecare rand in parte si mãnancã toatã sãmanta”, a spus Gigel Crudu. Producãtorul agricol care constatã pagube produse de animalele sãlbatice trebuie sã informeze primãria, in scris, in termen de 24 de ore de la producerea incidentului. Primãria are obligatia ca, in 48 de ore, sã convoace comisia pentru situatii de urgentã, din care fac parte reprezentantii Gãrzii Forestiere si Agentiei pentru Protectia Mediului. (Sursa:monitoruldevaslui.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole