Vânzările internaționale de grâu și porumb, dezamăgitoare. Cresc stocurile de cereale

Vânzările internaționale dezamăgitoare și stocurile trimestriale ridicate afectează cotațiile cerealelor din SUA.

Chicago a înregistrat o scădere a vânzarilor de cereale, joi seară. Vânzările internaționale din SUA au dezamăgit așteptările pieței, cu numeroase anulări ale tranzacțiilor la boabele de soia de cultură veche.

Vânzările de porumb din vechea campanie s-au ridicat la doar 89 kt, iar pentru următoarea recoltă la 119 kt.

Astfel, Departamentul de Agricultură American a confirmat creșterea stocurilor de porumb și soia comparativ cu aceeași perioada a anului trecut. Suprafața cultivată de porumb a crescut anul acesta, la 35 milioane de ha. Suprafața de soia, pe de altă parte, a scăzut la 36 milioane de ha comparativ cu cele 40 milioane de ha de anul trecut.

La închiderea bursei din Chicago, grâul SRW cu scadență în septembrie 2022 a scăzut cu 46 c$/bu, ajungând la 8,84 dolari/bu. Contractele futures pe porumb din decembrie 2022 au scăzut de la 34 USD/bu ajungând la 6,2 USD/bu. Soia pentru livrarea în noiembrie 2022 s-a contractat de la 20,25 USD/bu până la 14,58 USD/bu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole