VANZAREA LA LICITATIE PUBLICA A CELEI MAI MARI CANTITATI DE LAPTE PRAF DEGRESAT

Peste 60.000 de tone de stocuri de lapte praf degresat au fost vândute pe 13 decembrie, în cea mai mare licitatie, de cand au început licitațiile publice în decembrie 2016. Aproximativ trei sferturi din laptele praf degresat cumpărat în stoc public au fost acum returnate cu atenție pe piață.

Cele mai recente rapoarte ale UE privind piața produselor lactate, publicate de Observatorul pieței laptelui, evidențiază în această săptămână o creștere a cererii laptelui și prețuri satisfăcătoare la poarta fermelor, în jurul valorii de 36 centi/kg, reflectând o situație a pieței care, prin manipularea atentă a stocurilor de către Comisie, a contribuit la menținerea echilibrului. Vânzarea la licitațiile publice din 13 decembrie a redus stocurile publice din UE la aproximativ 100.000 de tone (în scădere de la 380.000 în 2017) și elimină stocurile din Polonia, Belgia, Germania, Olanda și Republica Cehă.

Intervenția publică, gestionată de Comisia Europeană, a jucat un rol important în stabilizarea piețelor între 2015 și 2017, contribuind la eliminarea surplusurilor într-un scenariu extraordinar de neechilibrat. La sfârșitul anului 2016, Comisia a deschis un proces de licitații lunare și, ulterior, bianuale, pentru a pune treptat aceste stocuri pe piață. Acest lucru a fost făcut într-un mod atent, cu rezultate foarte bune.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult