Valeriu Tabără: ”Sistemul antigrindină trebuie să fie o prioritate absolută”

Sezonul de combatere a căderilor de grindină din acest an a început în 15 aprilie, cele șase Unități operaționale din cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor (SNACP) fiind pregătite pentru realizarea intervențiilor active în atmosferă în scopul reducerii riscurilor de fenomene meteorologice periculoase.

Despre acest sistem și importanța sa ne-a vorbit președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS), Valeriu Tabără, în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”. În viziunea sa, acest sistem trebuie să fie o prioritate pentru Ministerul Agriculturii, astfel încât să ajungem la o protecție pe întreg teritoriul țării.

”Cred că este una dintre cele mai bune investiții și acțiuni, pe care Ministerul Agriculturii și nu numai ar trebui să o continue, pentru că grindina face parte din fenomenele extreme și poate produce pagube imense. Cred că mai avem multe lucruri de făcut, iar acest lucru s-a văzut zilele trecute, când am avut fenomene extreme întinse la nivel de țară. Cred că trebuie să acoperim întregul teritoriu al țării cu acest sistem antigrindină și să putem evita pagubele care sunt destul de mari întotdeauna.

Fără discuție, sistemul antigrindină ar trebui să fie o prioritate absolută. (…) Se poate interveni și pentru îmbunătățirea regimului de precipitații, dar în principal este vorba despre fenomenele acestea de combatere a grindinei. Este nevoie de îmbunătățiri ale tehnologiei și de a se acorda toate elementele care să ne ducă spre performanță și eficiență”, a precizat Valeriu Tabără pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole