Valeriu Tabără: Producțiile de anul acesta vor fi suferi din cauza secetei

Producțiile de anul acesta vor avea de suferit, atât din cauza lipsei precipitațiilor, cât și din cauza indisponibilității cantităților de îngrășăminte optime care ar fi trebuit aplicate în culturile agricole. Este afirmația președintelui Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești”, Valeriu Tabără, într-un interviu acordat realizatorului emisiunii ”Agricultura, o șansă pentru România”, Constantin Rudnițchi.

”Este îngrijorarea legată de secetă și, din păcate, ploile acestea din ultima perioadă nu sunt în cantități suficiente încât să satisfacă nevoile de apă din acest moment. Rezerva de apă este una limitată și cred că rezultatele de producție vor fi legate în sens negativ de aceasta. (…) Este o problemă de limitare și de risc pentru producția agricolă de anul acesta.

Am avut în unele zone o cădere de temperatură, săptămâna trecută, care a surprins cireșii și alte câteva specii pomicole, inclusiv viticultura. Să vedem care vor fi rezultatele unui astfel de fenomen”, a precizat Valeriu Tabără în direct la AGRO TV.

Întregul interviu cu președintele ASAS poate fi urmărit în ediția completă a emisiunii ”Agricultura, o șansă pentru România”, pe canalul de youtube AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole