Valeriu Tabără, ex-MADR: Cred că ar trebui să acordăm o atenție deosebită refacerii serelor

tabara_legumiculturaFostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că în 2016 au existat câteva evenimente care au expus culturile anumitor riscuri. Ultima grindină, de exemplu, a afectat puternic legumicultura din Ilfov, așituri.a că la finalul anului este foarte probabil ca legumicultorii să nu se poată lăuda cu profit.
„Spațiile protejate intră în anumite zone de risc. În legumicultură pierderile pot fi mai mari decât în alte sectoare, fiindcă o grindină puternică distruge și folia, și serele, care nu sunt deloc ieftine. Nici creșterile acestea anormale de temperaturi, urmate de scăderi bruște nu au făcut bine legumicultorilor, pentru 2016. Cred că ar trebui să dăm o atenție deosebită refacerii zonelor protejate în România, fiindcă dacă nu putem asigura produse timp de 5-6 luni pentru supermarketuri, vom ieși din joc”, a afirmat Valeriu Tabără.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole