8 decembrie 2021 - 15:05

Valeriu Tabără, despre premierul Cîțu: Mă miră lipsa de atenție pentru sectorul agricol

Într-o perioadă în care politicienii par mai concentrați pe luptele electorale, de partid, decât de măsuri de guvernare care să vină în sprijinul fermierilor, mediul academic trage un semnal de alarmă. Președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS), Valeriu Tabără, îl critică pe premierul Florin Cîțu pentru lipsa acestuia de atenție asupra sectorului agricol.

Într-o declarație făcută în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, Valeriu Tabără a precizat că a a trimis, alături de reprezentanții Academiei Române, o scrisoare prin care îi solicită premierului Cîțu o întâlnire pentru a dezbate problemele din sectorul agricol. Această scrisoare a rămas, însă, fără răspuns.

”Pe data de 4 iunie am avut o întâlnire, la inițiativa LAPAR-ului, o dezbatere pe problemele agriculturii la Academia Română, unde a fost invitat și domnul ministru, senatori, deputați, toți decidenții din societate. Vreau să vă spun că nu au venit decât la nivele foarte scăzute. Noi am trimis o scrisoare către domnul prim-ministru Cîțu, ca problemele pe care le-am dezbătut acolo să facă obiectul unei întâlniri, la care să participe și fermierii, și Academia Română, respectiv Academia de Științe Agricole și Silvice. Am trimis-o deja de două săptămâni, n-am primit niciun răspuns. Este o problemă.

Eu cred că acum ar fi nevoie de o astfel de întâlnire, pentru că nu suntem departe de noul an agricol. (…) Noi n-am primit până la această dată niciun semnal că ne-ar primi mâine sau poimâine sau zilele viitoare. Pe mine mă miră cât de puțină atenție se acordă acestui sector”, a precizat Valeriu Tabără pentru AGRO TV.