Valeriu Tabără: Demisia lui Chesnoiu, un gest corect

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, și-a dat ieri demisia după ce a fost acuzat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) de abuz în serviciu. Vestea a venit ca un șoc în sectorul agricol românesc, cu atât mai mult cu cât se întâmplă într-un moment delicat, în plină campanie de recoltare și în mijlocul dialogului cu Comisia Europeană privind Planul Național Strategic.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a comentat decizia lui Chesnoiu alături de mai mulți actori implicați în acest sector. Printre ei se numără și președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești”, Valeriu Tabără.

”Mi se pare un gest corect și curajos, până la urmă. Eu zic că este corect pentru un demnitar, din moment ce apar astfel de suspiciuni, nu a așteptat să vină alții să facă presiuni asupra sa și și-a dat demisia. Cu atât mai mult e o chestiune bine făcută, pentru că vine din partea unui demnitar tânăr, într-un post nu ușor.

De cealaltă parte, mi se pare un moment extrem de delicat, pentru că este vorba de a se rezolva problemele observațiilor făcute de către Comisia Europeană la Planul Național Strategic. Cred că e un moment în care este extrem de important ca Ministerul Agriculturii să fie la cota maximă de efort, pentru că trebuie să dăm multe răspunsuri”, a precizat Valeriu Tabără, în direct la AGRO TV.

Pentru mai multe reacții legate de demisia ministrului Adrian Chesnoiu, urmăriți ediția completă a emisiunii ”Agricultura la Raport”, pe canalul de youtube AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole