Vadu-Crișului: Târgul de la Vama Sării

costume_populare_jocDuminică, 29 mai 2016, pe stadionul din Vadu-Crișului, a avut loc Festivalul folcloric ,,Târgul de la Vama Sării” 2016. Manifestarea a fost organizată de Consiliul Local și Primăria comunei Vadu-Crișului în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor.

Evenimentul a adunat laolaltă ansambluri folclorice din Vadu Crișului, Şuncuiuş, Măgești, Tileagd, Luncşoara, Tilecuș, Hotar, Aleșd, Roșia, Oradea, maestrul Aurel Moț la taragot, precum și soliștii: Romina Nemeș, Roxana Buzle, Anca Pavel Ciuciu, Monica Blaga, Mădălina Ilea, Violeta Gherman, Maria-Alexandra Secan, Andrei Dem, Andreea Suciu, Andrada Crăciun, Andrada Oros, Gabriela Sabău, Tania Bodea, Nicoleta Ștef, Daniela Lele, Denisa Brișcan, Surorile Ghib Denisa și Lorena, Cătălin Bulgaru, Magalea Maria.

Festivalul a început cu o paradă a portului popular..

Eveniment și-a atins scopul, acela de a evidenția și promova valorile culturii tradiționale locale și spiritul viu al tradițiilor și obiceiurilor seculare din lumea satului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole