Vaccinarea animalelor în ferme, în atenţia Comisiei Europene

daniel_budaEuroparlamentarul Daniel Buda a anunţat că, alături de 8 colegi din Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, a depus zilele trecute o întrebare cu solicitare de răspuns scris adresată Comisiei Europene, pe tema vaccinării animalelor de fermă.
Una dintre prioritățile Președinției neerlandeze este combaterea rezistenței la antibiotice. Toate proiectele de regulament privind sănătatea animalelor, furajele medicamentate și introducerea pe piață a medicamentelor de uz veterinar sunt destinate să reducă utilizarea de antibiotice în sectorul creșterii animalelor, consolidând în același timp măsurile de prevenire a bolilor. Vaccinarea este unul dintre mijloacele de a preveni un număr mare de boli, cum ar fi salmonelozele și colibacilozele, precum și numeroase boli respiratorii.

În mesajul său, europarlamentarul a arătat că: „având în vedere efectul pe care îl are asupra sănătății umane (ECDC, aprilie 2015, ISBN 978-92-9193-630-4), salmoneloza reprezintă exemplul cel mai elocvent de caz în care vaccinarea animalelor poate duce la reducerea utilizării antibioticelor și poate contribui la prevenirea manifestării acestei zoonoze grave la om. Planul european de ajutor pentru vaccinare contra salmonelozei aviare este pus în practică numai în Țările de Jos.
Având în vedere cele menţionate mai sus, alături de colegii mei din Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală am solicitat Comisiei Europene să ne transmită măsurile care se intenționează să fie luate pentru a promova vaccinarea împotriva salmonelozei în fermele de porcine și păsări ca mijloc de prevenire a cazurilor de salmoneloză la om și a răspândirii unor tulpini multirezistente în lupta împotriva zoonozelor”

Buda a promis că va anunţa care este răspunsul la interpelare, imediat după ce îl va primi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole