Vacanțe pe urmele legendelor în al doilea Georparc UNESCO din România

vacanțe

Vacanțe de vis printre peisaje de o frumusețe rară! Locuri parcă desprinse dintr-o altă lume și totuși atât de aproape de toți cei care vor să le cunoască. Este ceea ce oferă Ținutul Buzăului. Destinații unice, bogate în legende și cu panorame care îți taie respirația și în care gazde sunt căprioare, pițigoi și alte vietăți drăgălașe dornice să-și arate frumusețea. Cu alte cuvinte, bogățiile Buzăului pe care reprezentanții Ținutului vor să le aducă mai aproape de toți cei care iubesc natura.vacanțe

Un obiectiv măreț, dar realizabil. O primă dovadă o reprezintă primele trasee turistice deja marcate și care îi îndreaptă pe iubitorii de natură în locuri de o frumusețe aparte.

„Avem traseul care leagă Pâclele Mari și Pâclele Mici, care durează o oră și pe care oamenii îl pot parcurge pe jos. Mai avem un altul care poate fi parcurs cu bicicleta și care leagă Pâclele Mari de Fierbătorile de la Beciu”, a spus Răzvan Popa.

Un alt traseu la finalul căruia turiștii au parte de o panoramă superbă de unde pot vedea întregul Buzău este cel care duce spre Vârful Dâlma, în Scorțoasa, lângă Vulcanii Noroioși.

„Traseul este foarte scurt, de vreo 30 de minune care ne duce într-un loc cu belvedere foarte frumos, putem vedea toată Valea Buzăului și ziua și noaptea. Vedem inclusiv luminile orașului. Nu este traseu greu, poate fi parcurs și de copii. Dar trebuie încălțăminte adecvată”, ne-a povestit Răzvan Popa.

Urmează marcarea unui traseu care îi va plimba pe turiști „Pe urmele animalelor sălbatice”.vacanțe

„Mai avem un alt traseu, tot în comuna Scorțoasa, pe care îl vom numi «Pe urmele animalelor sălbatice». Toate traversează zone naturale, pajiști, dealuri, platouri. Tematicile diferită. La Pâclele Mari- Pâclele Mici, tematica este balaurul, și avem basmul lui Arbănaș spus pe o serie de panouri, basmul scris de noi pe baza legendei culese de Odobescu. La Vârful Dâlma încă nu am stabilit tematica. Urmează să o facem. Pe traseul «Pe urmele animalelor» vom vorbi exact despre animale sălbatice într-o serie de panouri. Planul nostru este să facem cât mai multe trasee de hiking pentru că avem o zonă foarte frumoasă și dincolo de obiectivele principalele la care știm să ajungem sunt foarte multe lucruri pe care le putem vedea, obiective mai puțin cunoscute sau pur și simplu peisaje spectaculoase”, ne-a explicat Răzvan Popa.vacanțe

Ținutul Buzăului include o zonă rurală care aparține administrativ de 18 comune din zona de deal și munte din nord-vestul județului Buzău, fiind o zonă cu circa 450.00 de locuitori. Concret vorbim de comunele Berca, Scorțoasa, Pârscov, Cozieni, Pănătău, Colți, Bozioru, Brăești, Odăile, Cănești, Chiliile, Lopătari, Mînzălești, Bisoca, Valea Salciei, Sărulești, Vintilă Voda și Beceni, iar suprafață ocupată este de 1035.9 km2.

Printre obiectivele turistice care fac parte din Geoparcul Ţinutul Buzăului sunt Vulcanii Noroioşi, Muntele de Sare de la Mânzăleşti şi Platoul Meledic, Muzeul Chihlimbarului de la Colţi, Aşezările rupestre din Munţii Buzăului şi Trovanţii de la Ulmet.

În această vară, Ținutul Buzăului a primit vizita oficială a doi experți Unesco pentru ca zona să devină al doilea Georparc UNESCO din România.

Picture of Marilena Dinu
Marilena Dinu

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!  orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

  CELE MAI COMENTATE ARTICOLE  

PUBLICITATE

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.