Util: Combaterea gândacilor de Colorado prin metode bio

gandac_de_coloradoGândacii de Colorado pot fi combătuţi în mai multe moduri, cele mai cunoscute dintre acestea fiind bazate pe folosirea substanţelor chimice. Adepţii agriculturii ecologice, în schimb, trebuie să găsească alternative, mai blânde cu mediul
Una dintre acestea este, aşa cum era de aşteptat, cea car presupune culegerea gândacilor într-un recipient cu apă sărată.
O altă metodă de a ţine dăunătorii departe de plante este de a planta în jurul culturii şi chiar între rânduri crăiţe. Se pare că florile sunt toxice pentru gândacii care, când le simt, nu se apropie de cultură.
O infuzie cu ardei iute poate face minuni în cazul culturilor atacate de dăunători. De asemenea, aceştia nu suportă săpunul sau detergentul de vase, aşa că soluţiile care conţin aşa ceva îi vor convinge să stea departe de cartofi măcar o perioadă.
 
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole