12 August 2022 - 03:55

USAMV A FOST PREZENTA LA TARGUL DE TURISM AL ROMANIEI EDITIA DE PRIMAVARA 2019

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a fost prezentă la cea de-a 41-a ediție a Targului de Turism al Romaniei (TTR) ce a avut loc în perioada 21-24 februarie anul curent, la Centrul Expozitional ROMEXPO. USAMV București s-a alăturat expozanților dintre care Ministerului Turismului și un număr mare de agenții, adresându-se însă celor ce doresc să profeseze în domeniu și informându-i asupra oportunităților de pregătire profesională în agroturism și alimentație publică.

Editia de primăvara a celui mai important eveniment expozițional din România dedicat turismului a fost un succes, beneficiind de un număr mare de expozanți, foarte mulți vizitatori și vânzări record de pachete turistice. Alături de participarea, de acum obișnuită, a Ministerului de resort în calitate de expozant, standul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București a devenit și el o tradiție. Aici vizitatorii au putut primi informații despre programele de licență, master și doctorat specifice domeniului turistic oferite de acestă instituție de învățământ superior de prestigiu prin intermediul uneia dintre cele șapte facultăți ale sale și anume Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală. Aceasta pregătește specialiști în domeniul de licență și master „Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală”, incluzând programele de studii de licență „Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism”, foma de organizare a studiilor fiind învățământ cu frecvență și învățământ la distanță și programele de studii de master „Managementul calităţii şi inovaţiei în domeniul agroalimentar” (învățământ cu frecvență) și „Management în agroturism şi alimentaţie publică” (învățământ cu frecvență și învățământ cu frecvență redusă), la care se adaugă un program de studii în limba engleză intitulat „Management of Rural Hospitality Industry” (învățământ cu frecvență). În total, Facultatea a pus la dispoziția studenților anul trecut peste 1000 de locuri pentru toate aceste specializări.

În același timp au fost demarate procedurile de introducere în Numenclatorul COR, în cadrul grupei de bază 2132 Consultanţi în agricultură, silvicultură şi pescuit, nivel de instruire 6 și 7, a unor ocupații precum Inginer și consultant afaceri în agroturism, Inginer și consultant în industria ospitalității, Administrator pensiune agroturistică.

Participanții au putut asista și la o prezentarea susținută de Doamna conferențiar universitar doctor Maria Stoian iar Domnul Decan Dinu Toma a participat la un interviu în cadrul căruia a prezentat oprotunitățile de studiu dar și pe cele de practică și angajare a studenților facultății. Ambele materiale au fost difuzate de postul Agro Tv în cadrul emisiunii Agro magazin și a buletinului nostru de știri.

20190222 173241

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole